» » شرکت‌کنندگان «دانشجو متدبر قرآن» از تجارب خود می‌گویند/۳ جهاددانشگاهی فعالیت‌های قرآنی را به بطن جامعه هدایت کند
شرکت‌کنندگان «دانشجو متدبر قرآن» از تجارب خود می‌گویند/۳ جهاددانشگاهی فعالیت‌های قرآنی را به بطن جامعه هدایت کند
شرکت‌کننده در دومین طرح ملی «دانشجو متدبر قرآن»از انجام خدمات توسط جهاددانشگاهی تقدیر کرد و افزود: انجام و برگزاری این طرح‌ها در قالب‌های مختلف خوب است اما کافی نیست، جهاددانشگاهی باید فعالیت‌های قرآنی را به بطن جامعه هدایت کرده و مسئولیت مدیریت را به مردم جامعه انتقال دهد.

علی درودیان، دانشجوی دانشگاه امام صادق(ع) و شرکت‌کننده در دومین طرح ملی «دانشجو متدبر قرآن» به میزبانی استان مرکزی در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، برگزاری طرح یاد شده توسط جهاددانشگاهی را اقدامی ماندگار توصیف کرد و گفت: همانطور که برای این مجموعه آموزشی و فرهنگی از واژه جهاد استفاده شده است می‌طلبد برای اشاعه فرهنگ قرآن کار را از کار آکادمیک و بروکراتیک خارج کرده و جهادی و انقلابی عمل کرد.

وی ادامه داد: اگر تمامی کارها و خدمات رنگ و بوی جهادی به خود گیرد و همه علاقمندان به قرآن دلی به میدان بیایند و در واقع دل را به دریا بزنند قطعا کار بهتر پیش می‌رود.

تقدیر از جهاددانشگاهی

درودیان از انجام خدمات توسط جهاددانشگاهی تقدیر کرد و افزود: انجام و برگزاری این طرح‌ها در قالب‌های مختلف خوب است اما کافی نیست، جهاددانشگاهی باید فعالیت‌های قرآنی را به بطن جامعه هدایت کرده و مسئولیت مدیریت را به مردم جامعه انتقال دهند، بی‌شک اگر مدیریت به مردم سپرده شود و دستگاه‌ها به جای مدیریت نظارت عملکردی داشته باشند در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد خروجی بهتر و مؤثرتر خواهیم بود.

وی اضافه کرد: اولین گام برای ورود مردم و سپردن مسئولیت‌ها به آنان ایجاد انگیزه است، متأسفانه بسیاری از افرادی که در جامعه هستند انگیزه و دغدغه‌ای نسبت به فهم و تلاوت درست قرآن ندارند، اگر بتوانیم مبانی قرآنی را با زبانی قابل فهم و ملموس برای آنان تبیین کنیم قطعا خروجی بهتری را شاهد هستیم.

درودیان بر لزوم تفهیم مضامین قرآنی به صورت کاربردی برای عموم مردم تأکید کرد و گفت: مردم نمی‌دانند که حرکت در مسیر قرآن، حرکت در مسیر سعادت است و به دلیل عدم آگاهی سعادت را در جای دیگر جست‌وجو می‌کنند، اگر مبانی عینی و ملموس تعریف شده و خود مردم از نتایج روحانی و نورانی انس با کلام وحی آشنا شوند قطعا شاهد بی‌بندوباری و اشاعه تهاجم فرهنگی در جامعه نخواهیم بود.

وی عمل به فرمان مقام معظم رهبری در خصوص تربیت ۱۰ میلیون حافظ را ضروری خواند و تصریح کرد: آرزو می‌کنم و دوست دارم جامعه و ملتی قرآنی داشته باشیم تا بتوانیم تمدن اسلامی قرآنی را در دنیا اشاعه دهیم.

باید از ظاهر قرآن به مفهوم و معانی رسید

درودیان با بیان اینکه ایجاد انگیزه و دغدغه به توسعه مبانی قرآنی در جامعه کمک می‌کند تصریح کرد: پس از ایجاد انگیزه و دغدغه از محتواسازی نباید غفلت کرد، با انجام این جریان افراد به صورت خودجوش در فعالیت‌ها و محافل قرآنی شرکت کرده و قواعد تلاوت درست را فرا گرفته و به درک مفاهیم آیات می‌رسند. برای بسط مبانی دینی و قرآنی صرفا نباید به تلاوت قرآن و ظواهر آن بسنده شود باید از ظاهر به مفهوم معانی رسید.

98/06/12