» » رحیم خاکی تأکید کرد: بازطراحی شرایط جدید کشور؛ رسالت امروز جهاد دانشگاهی
رحیم خاکی تأکید کرد: بازطراحی شرایط جدید کشور؛ رسالت امروز جهاد دانشگاهی
سرپرست مرکز رشد واحد‌های فناور هنر‌های قرآنی بازطراحی و دقت در بررسی شرایط امروز جامعه را رسالت جهاد دانشگاهی بیان کرد و گفت: این نهاد باید به صورت روزآمد مشکلات و مسائل را بررسی و راهکار ارائه کند، خدمت‌رسانی‌ کرده و از نیرو‌های خلاق و پرانرژی استفاده کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور؛ رحیم خاکی، سرپرست مرکز رشد واحد‌های فناور هنر‌های قرآنی به مناسبت سی و هشتمین سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با ایکنا، با بیان اینکه فلسفه شکل‌گیری جهاد دانشگاهی مبتنی بر ایجاد یک جریان بین جامعه و دانشگاه بوده و در طی این سال‌ها این نهاد تلاش کرده به مأموریت خود وفادار باشد، گفت: بر همین اساس و با ساختارسازی و ایجاد تشکیلات منظم سازمانی، فعالیت‌هایی در سطح ملی و بین‌المللی در حوزه‌های مختلف از سوی جهاد انجام شده که این مأموریت به طور ویژه در حوزه قرآن با تأسیس مرکز فعالیت‌های قرآنی دانشجویان و خبرگزاری قرآن و پس از آن ارتقا به سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشجویان دنبال شده است. وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی در طول بیش از سی سال گذشته توانسته با جذب نیرو‌های جوان و خلاق دانشگاهی در عرصه‌های مختلف منطقه‌ای و جهانی به عنوان تشکیلات و سازمانی پیش‌رو معرفی شود. اگر چه جهاد دانشگاهی باید بتواند در شرایط کنونی و با در نظر گرفتن نیاز‌ها و شرایط روز جامعه و با بهره‌گیری از گفتمان نخبگانی و جذب ایده‌ها و خلاقیت‌های جدید، به عنوان مجموعه‌ای ایده‌پرداز و نوگرا که دیدگاه‌ها و سلایق مختلف را در حوزه دینی نقد و بررسی می‌کند، عمل کند.

خاکی یا یادآوری این نکته که جهاد دانشگاهی ظرفیت‌های خوبی دارد و مراکز تخصصی خوبی هم در حوزه دین و قرآن در این نهاد شکل گرفته و این مجموعه مراکز امروز باید در جهت نفع مردم، جهان تشیع و جهان اسلام عمل کنند، تصریح کرد: البته توفیق در این مسیر مستلزم آن است که نیاز‌های امروز جهان در حوزه‌های مختلف درک شود، مسائل واقع گرایانه دیده و شناخته و به نقد و نظر گذشته شود تا بتوانند در نهایت به کمک جامعه بیایند.

وی افزود: جهاد دانشگاهی با طی مراحل مختلف سازمانی امروز به نقطه‌ای رسیده که بایستی در برنامه‌ریزی‌ها و اجرا، هدف‌گذاری آن در جهت تامین منافع ملموس مردم باشد. ضروری است در این مسیر تئوری‌های متعددی که در برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌ها تا به امروز مطرح بوده، بررسی شده و اگر تئوری بدون کاربردی وجود دارد و یا زمان آن گذشته و یا به اثبات نرسیده، کنار گذاشته شود و تئوری‌های جدید تعریف شود.

سرپرست مرکز رشد واحد‌های فناور هنر‌های قرآنی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی باید در در کنار سایر بخش‌ها کاری کند حال مردم بهتر شود، گفت: این نهاد انقلابی، تریبون و یا بلندگویی برای تئوری‌گویی و تئوری‌پردازی نیست، باید عملکرد آن در مسیری باشد که منجر به بهبود وضعیت کشور شود که لازمه آن نیز این است که در شرایط فعلی از ظرفیت‌های موجود جهاد حتی در حوزه دینی نهایت بهره را ببریم و تلاش مضاعفی در جهت رشد و توسعه کشور از سوی جهادگران صورت گیرد.

خاکی همچنین درباره موانع و آسیب‌هایی که امروز مانع پیشرفت و بالندگی جهاد دانشگاهی می‌شود، گفت: جهاد دانشگاهی یک اداره دولتی نیست. اگر مانند یک اداره دولتی عمل کند یقینا روز پایان جهاد دانشگاهی فرا می‌رسد؛ فعالیت‌های جهادی در این نهاد باید به گونه‌ای باشد که سرعت عمل، حذف بروکراسی‌ها و قوانین دست و پاگیر در دستور کار آن باشد و بر اساس نیاز زمان، رصد موضوعات و امکان فعالیت‌های جدید، پیشتازی خود را به اثبات برساند. این اقدام ارزش افزوده برای جهاد خواهد داشت و امتیاز بزرگی برای این نهاد خواهد بود.

وی گفت: اگر در جهاد دانشگاهی به سمت سیستم صرف دولتی ناکارآمد برویم، عملا باید مأموریت آن پایان یافته تلقی شود؛ چرا که بسیاری از ادارات در فضای بروکراسی گیر کرده‌اند و جامعه نفعی از این سیستم نمی‌برد و جهاد دانشگاهی نباید درگیر این مسائل شود.

سرپرست مرکز رشد واحد‌های فناور هنر‌های قرآنی یکی از آسیب‌های احتمالی در مسیر پیشرفت جهاد دانشگاهی را عدم توجه به مسئله حیاتی جوان‌گرایی دانست و گفت: به عنوان عضوی از مجموعه جهاد دانشگاهید تأکید دارم یکی از موانعی که می‌تواند این نهاد را از مسیر خود باز دارد این است که جوان‌گرایی در آن در حد یک شعار صرف باقی بماند و در مقابل تلاش شود افرادی که آستانه بازنشستگی هستند در امور این نهاد تصمیم‌گیر باشند و اجازه ندهند پست‌های سازمانی در اختیار جوانان قرار گیرد. البته این سخن به معنای نادیده‌گرفتن تلاش‌ها و جایگاه نیروهای قدیمی و باسابقه مجموعه نیست.

وی همچنین مأموریت امروز جهاد دانشگاهی را بازطراحی و دقت در بررسی شرایط جدید و موجود جامعه دانست و یادآور شد: جهاد دانشگاهی باید در همه عرصه‌ها به صورت روزآمد مشکلات و مسائل را بررسی کند، راهکار ارائه دهد و نیرو‌ها را آماده خدمت‌رسانی کند و بتواند به درد جامعه بپردازد و از بدنه دانشگاهی و نیرو‌های خلاق و پر انرژی استفاده کند.

97/05/20